diumenge, 12 d’agost del 2007

Viatge al pais del Sol Naixent V. Kobe: japonesos&Co. (11-11-2005)

En aquests dies per aqui, he conegut, mes o menys alguns essers humans, la majoria persones, majoritariament japonesos pero n`hi ha d`altres.
Jane:
Aquesta noia ja la coneixia, la veritat es que fa mes de 8 anys que ens coneixem, durant 2 i pico ens vam coneixer mes. Es de Canada, parla rus, catala, japones i quan vol el castella (amb accent de Vic) i el frances (amb accent del Quebec). Tambe parla l`angles, i mot be! Ha viscut a Canada (Vancouver), Russia, Catalunya i, ara, a Kobe. Que dir d`ella... es una persona meravellosa que m`acull a casa seva (un pis japones mes petit que el proposat er la ministra espanyola d`habitatge, i que m`ha fet de guia i traductora. Li agrada molt llegir i llegir-me, tambe cantar al karaoke. No li tingueu en compte.
Kahn:
El millor amic de la Jane i, espero, que alguna cosa mes, en un futur proxim. Te un bar que es diu Magne i serveix el millor gintonic que he begut en la meva vida, i n`he tastat! Es japones i parla angles Ha estudiat disseny i per actor (i no es gay). Te molt bon sentit de l`humor perque em riu tots els meus acudits traduits. Dema em portara a uns banys pulics japonesos (repeteixo, no es gay). Te un petit defecte: les seves begudes son molt cares i no convida mai!
Els Yamamoto:
Son la familia de Kahn que l`ajuden al bar, la mare (okaasan) es diu Kinue i el pare (otousan), Takeshi. La mare cuina de meravella mmmmmm!!! el pare es un home entrat en anys que es el millor relacions publiques que podria tenir el Magne, es petit, prim, doblegane el seu cos una mica endavant, fent-lo mes proper. Porta unes ulleres molt grans, que no gruixudes i fuma molt. Xapurreja alguna paraula en angles i ara, tambe, en catala.La germana de Kahn es la Midori, es una medium que vesteix amb bruses tetriques, te els cabells vermells i la cara ampla. Tira les cartes al bar, hi venen molta gent. Li agraden els nois un 15 anys mes joves que ella, que en te 41. El dia del meu aniversari va notar una mala presencia que emprenyava la Jane, d`algu que voldria estar alla en lloc d`ella. Hur!
Asano Tsukahara:
Una clienta de la Midori que ara ho es del bar, a mes d`esdevenir una bona amiga del Kahn i la Jane. Es molt japonesa i li interessa molt que en penso de les noies japoneses, quan li dic que son mes guapes que les xineses riu sorollosament i amb dos dits de la ma dreta fa el simbol de la V.
Mi-chan:
Es una acompanyant, que no es el mateix que una prostituta, be algun cop mel Magne, que es un dels meus centres de relacions socials a Kobe. Te les dents com un conill, es divertit, com la seva filla, la Imari-chan, petita, que em va dibuixar com un manga... Quan la Mi-chan ve amb un acompanyat, un client, es molt seductora, una gran professional. Aixo de ser acompanyant sols es tracta de donar conversa i beure, normalment aquestes dones tenen un fetge de mariner.
Kimitaka:
Un amic de Kahn, no ha parlat mai amb mi, sempre beu un cafe amb llet mentre mira el mobil. Es un expert del Patxingo, un joc que encara no he aconseguit entendre. Gairebe es un professional, sol guanyar sempre molts diners (40.000 Yen/ 1 euro=135 Yen). Els salons de Patxingo estan plens d`homes fumadors, amb la corbata afluixada, despentinats i amb els ulls com unes taronges.
Mika:
Una amiga de la Jane, Es d`Akashi, una ciutat al costat de kobe, pero viu a una altra a 4 hores en autocar, per aixo nomes ha vingut un cop. Parla angles, amb un accent molt divertit, a mi m`agrada especialment el "I shink" en lloc del "I think". Es molt tendre.Vam passar una tarde junts i sols, i em va regalar una bola de drac amb uns ninots a dins, era el meu regal d`aniversari. Entre altres coses vam parlar del Musculator (Kirukiman), Son Goku, Arare, Heidi, etc. Molt interessant. Jo li vaig explicar que la paella no es espanyola sino de Valencia, on parlen (malgrat tot) en catala. Li vaig ensenyar com es feia el pa amb tomaquet i la truita de patates i ceba. Al final vam correr per no perdre el seu autocar. Sayonara Mika!
Kayo:
Una amiga de la Jane que te una veu mooooooolt japonesa, ben aguda! m`encanta. Va venir pel meu aniversari i va beure massa, la seva veu, llavors, encara era mes aguda. Va perdre l`ultim tren i va haver de marxar amb taxi, aixo ho dic perque llavors vaig saber que cada companyia de taxis te un figureta diferent al sostre, el de la Kayo va ser un cor. Ben cursi.
Kazuya:
un jugador professional de beisbol, va venir a celebrar el seu aniversari al Magne, acompanyat de l`Asano. El Kazuya es com un nen gran, li fa gracia tot i de tant en tant fa el moviment de picar amb un pal de golf, l`altre seva passio. Ens va convidar a tots els beures i menjar. Arigato! L`altre dia va venir, va portar els seus dos gossos salsitxa (vestits). Tot un personatge.
Takashi:
D`aquest japones ja n`he parlat en el capitol del karaoke. Tot un personatge, que es pensa que sap castella (espanyolo), que canta "Bamorreo Bamborrea" i que me l`imagino ballant flamenco en un tablao sevilla i sent torero. Per cert, busca dona per casar-se. (és el del gorro, en la foto)
Mickey:
Es l`amo del club amb el seu nom, tambe n`he parlat en el mateix capitol que el Takashi. En el se bar hi treballen el Green, el cambrer negre i la Cristina, una cambrera greco-japonesa, de corbes mediterranies, que no sap res de japones i gairebe res d`angles, aixo si, sempre somriu.
Pia:
Es una amiga de la Jane, tambe de Vancouver. Te 36 anys i riu escandalosament. Treballa al Mickey i practica el japones assentant-se amb grups de japonesos borratxos. Quin accent agafara?
John:
Aquest es el professor america d`angles que vaig coneixer al Mickey`s Club, amb un look a l`estil de Chuck Norris. Sempre riu, pero no de la mateixa manera que la Cristina, no es el mateix.
Pi-Chan:
Un client del Mickey, porta gorra i, segons la Jane, ha millorat molt la seva manera de cantar al karaoke. Ell tambe ho creu, ja que es riu de la resta de cantants, sobretot del Takashi.
Minoru:
Es un alumne de la Jane (ella ensenya angles, of course), va estudiar a Alcala de Henares, aixi que parla castella (no com el Takashi) i es del Madrid. Despres d`una mica de pedagogia catalanista ja es independentista i del barca (vull una c trencada!). Vam parlar de Gaudi i li vaig dir que era maco (una altra c trencada) i vam parlar de la maconeria, ell no en tenia ni idea de que era, ara se`n vol fer... hehehehe. Ens vam caure molt be, sobretot despres que ell renegues del Zidane, i vam quedar que obriria un restaurant japones a Barcelona i seriem socis. Tambe busca novia, aquest val la pena... endavant noies!
L`amo dels restaurants Pinnocchio, Geppetto i Figaro (no en se el nom):
Es un amic de la Jane, com el seu tercer pare japones (el segon es el senyor Yamamoto). Te una veu de fumador de ducados i una pinta de mafios italia important. Sembla que te amistats amb la mafia japonesa, aixi com amb gent famosa que omple les taules dels seus restaurants pretesament italians. La cuina no es italiana pero es molt bona. Molta qualitat.